nyårs

Nope, nothing yet...

24 h kvar...

Nee, ingen bebis ännu, har bara inte haft tid att uppdatera senaste dygnet=)
I dag förgylldes nämligen min dag av världens sötaste Malin...

Nu, hit the sack...

bf...

Skriver ett kort inlägg för att stilla de nyfikna som undrar om jag åkte in igår på beräknad dag.. nope =)

bf

Beräknad födelsedag idag.. gaaah.. Jag som var så cool, blev plötsligt jävligt nervös... Jag tänker på då jag fick bedövningssprutan för att ta bort mina hudförändringar.. och hur ont det gjorde, hur det sved och hur nervös jag var för nålen... Sen tänker jag på att nån idiot har tänkt hugga mig med den bedövningssprutan på ett ännu skönare ställe, och jag känner redan nu i förväg hur jag vill sparka huvudet av den som kommer nära med den...
*fokusera*
Det kommer nog gå bra.. Jag har ju inte så mkt val... Och egentligen ser jag fram emot det.. för som sagt, det kan ju bara inte bli värre än med Filippa? Värkarna kan bara inte göra ondare än vad det gjorde i mitt hjärta då hon kom fram? Oh, nu fick jag världens sammandragning.. men fan, den gjorde inte ont den heller... =)

Vägde mig i morse, fortfarande 14 kg upp.. trots julen, inte dåligt alltså.. Var ungefär det jag hade siktat på, förutom att jag gärna fått gå upp kanske något extrakilo nu på slutet.. Men det är ju inte för sent ännu, hehe...


uppd.

En dag kvar till beräknad, ingen bebbe.. Nu väntar vi med tummar och tår =)

tis


Kort på Filippas lussetåg förra onsdagen.. Gissa om hon var glad över att hon hann bli frisk från vattkopporna...

Själv säger jag bara, natti natt... No baby on the way....



magkräk

Marina: Mangla ja.. självklart=) I love to mangel... Jag är lite av en tvättstuge-Hitler, saker ska göras prydligt och snyggt.. och lakan + lite annat måste bara manglas..

Hanna: Jag ligger helt normalt, så jag har en normal mage.. däremot kan jag själv tycka att den ser liten ut när jag har kläder på mig, tror det blir någon synvilla längst ner på magen av att jag inte har gått upp så mkt annat än mage o tuttar.. Hade "fetare" mage med Filippa eftersom jag gick upp 33 kg med henne, men erfar ändå den här magen som jobbigare att bära, då jag blir så framtung, och den utgör så stor procent av kroppen känns det som=)

Ida: Ja visst är det skönt med snöööö?? Orka fira jul utan den? Nej gud nej.. Nu längtar jag bara upp till Salto=)



Filippan har magsjukan.. Kul.. Hon kräktes 9 ggr mellan 04 och 10... Jag kan inte vara som andra människor, så man kan ju ge sig fan på att jag ska åka på magsjuka dagen innan jul typ, och föda samtidigt, och att bebis kommer den 24. Kan inte bli mer fel liksom? Än så länge är jag okej.. Har ätit lite glass och försökt att inte känna efter så mkt..

Filippa var helt säker på att hon skulle dö när hon kräktes... "Men mamma, jag dööör ju nuuu".. Naaw, stackarn... Eftersom hon är sjuk så sällan så är både hon och jag verkligen inte van vid att hon mår såhär, huvva! Mammahjärtat skär verkligen, och aldrig har man varit så pigg som de där timmarna, fastän kl var det som den var..

Ska nu plocka undan de sista från tvättstugan (japp, vart tvättstugan idag igen då), och lägga nymanglade lakan i garderoben ; ) Sen duschen och krypa ner i sängen...

See you!

8 dagar kvar...



Mysdag i dag... Lunch hos grannarna, och prat om kommande påskresan... Längtar!

Det var underbart att ha syskonbarnen på besök.. I fredags så gick vi på en rätt lång promenad med spark och vagn.. Mysigt så länge det varade, resulterade dock i typ invaliditet... Både jag och barnen uppskattade det dock till tusen.. På lördagen så myster vi på under förmiddagen och efter lunch så gick Mikael med barnen till äventyrslekparken där det fikades smörgåsar och varm choklad.. Jag vilade efter att ha tvättat fyra maskiner, hängt och manglat, och flyttat om lite saker mellan under- och övervåningen.. Varför kommer jag på såna saker just vid såna här tillfällen? Undra om jag någongång kommer sluta vara "tvärsöver"? Det är som att jag ska utmana mig själv, vägra acceptera att jag inte kan/bör/ska.

Nu ska jag.. INTE äta knäck. Vägrar fan äta en endaste till (bra svenska) knäck denna jul. Blä. Jag typ.. Skiter knäck *rolig*

Ska sätta mig bredvid min underbara kille i soffan, och tacka makterna för att jag får ha honom hos mig.. Och för att snön äntligen är här...

frekväll

Mina syskonbarn är här, och jag är grymt trött, så det blir ingen uppdatering förrän i morgon....

Ville bara skriva att jag fått provsvaren från hudförändringarna som jag tog bort, och det är ingen fara på taket... De är godartade Dermatofibrom... så nu kan man pusta ut... Ska verkligen börja använda solskyddsfaktor, även om jag aldrig bränner mig..

Dagens promenad med de tre barnen tog knäcken på mig.. Så nu väntar sängen med min älskade sambo...

over and out...

finiiito

Jag kan inte med ord förklara hur extremt lättad jag är.

Nu är det inskickat... Jag kan fan knappt tro att det är sant.. 36 sidors, enkelt radavstånd, snyggt examensarbete är nu inskickat till handledaren för sista gången, för att sedan släppas vidare till examinatorn..
Jag är otroligt stolt.. Jag brukar fan inte vara det över mig själv så ofta.. Tycker inte jag fullföljer så mkt saker som jag bör vara stolt över, eller gör så himla mkt bra saker... fast förmodligen så gör jag det, men är bara dålig på att förstå att jag därmed också kan känna mig stolt. Det är inte så att jag går omkring och känner mig misslyckad... Utan bara... ja, men.. typ svensk... "man ska inte tro att man är nåt"...
Iaf.
Jag är stolt. Jag är förmodligen den enda i min examinationsgrupp som min handledare kommer släppa igenom till examinatorn. Jag fixade det... på halva tiden, höggravid och med en foglossning av rang. Då blir jag stolt.
Det var dessutom på tiden jag blev klar. Mindre än 2 veckor kvar till beräknad dag.. Det kan ploppa när som helst nu.

De flesta julklappar är fixade.. Är typ bara Oliver kvar... Han är fan inte lätt att köpa till... Jag skulle vilja köpa honom hela världen.. men det kan jag inte.. så jag har svårt att nöja mig liksom... Älskade Oliver..

Köpte 4 kg skinka idag. Hej och hå.

Nu, knäck, som vanligt....
I morgon, specialistmödravården igen.. CTG-koll..

Erika

granjävel

Jag har just insett varför man INTE ska sätta upp en granjävel kvällen innan julafton. Har man inte tillräckligt att göra då?? Mikael höll på bli cp för att granjäveln inte blev rak, och jag höll på bli hjärndöd av att knyta snörena till julkulorna i totalt mörker... Näe, du tack, det är perfekt att fixa granstöket runt midsommar, så hinner nerverna lugna ner sig lagomt till jul. Kvällen innan julafton har man väl tillräckligt många saker att hinna bråka över? =)

Fint blev det dock, och Filippa var hysteriskt nöjd.... Det är första gången hon klär en gran... Vi lyssnade på julmusik, Filippa hängde kulor, och vi vuxna försökte svälja svordomarna.. Ungefär som det ska vara antar jag?






Fingertoppkänsla...



Mikael och Filippa..



Det färdiga resultatet...





Efter att jag kokat knäck fick Mikael kökstjänst.. Dagens middag blir biff, smask!



Kom på att jag nog inte visat vårt babyskydd som vi köpt...

Det är ett maxi cosi cabrio fix... vi har även köpt adaptrar så den går att fästa på chassit till bugaboon... Nu börjar vi bli redo.. Kanske dags att packa BB-väska.. hmm..

Nu, mat...


Lucia

I morse väcktes jag av världens vackraste Lucia...





Sen åkte vi och överraskade världens bästa och finaste Michaelan...









Och åkte sedan vidare till mormor...









En underbar Lucia med andra ord.

Nu ska vi klä granen... jag vet, jag vet... Jag fuskar lite.. men har jag nu köpt en granjävel så har jag tänkt kunna se på den tills jag är spyless.. Så vi har tänkt ha Lucia som granklädningsdag... Det blir mys, och Filippa är taggad till tänderna.. Sedan blir det att koka lite knäck kanske. Som jag skrev i det förra inlägget hatar jag typ att baka, men då det innebär att jag får äta något gott så kan det vara värt det... Hoppas att de inte blir stenhårda bara, och att papperet inte går att få av, utan måste sugas bort.. ungefär så som mammas brukar bli, hahhaa... Nä, jag hoppas på smarriga knäck, och jag ska äta upp dom allihopa innan jul. Det är mitt mål... Har ju nämligen tänkt försöka öka mer i vikt nu på slutet så att jag har lite att ta av under amningen... Knäck, choklad och julmust kirrar gott i kistan (eller nja, jag är lite less men jag får väl offra mig =)...

15 dagar kvar till beräknad födelsedag.. hmm, dags att bli nervös kanske..

over and out

pepparkaksbak

Såhär mysigt var det på tomtebo igår...









Jag tyckte att det var värt att dokumentera vårt pepparkakshusbak, med tanke på att jag aldrig gjort det förut, och det är lär dröja 2-3 år innan jag ids göra det igen.. jag är ingen bagare direkt... orka?

pics

Kusinmys:







Såhär fin är man då man är sjuk:




onsdag.. igen

Då kom den... eller dom.. vattkopporna..

Mikael tycker att jag är jävlig.. för jag är typ glad.. Tycker det är gulligt att ha en sjukling hemma... Det är inte så ofta jag får tycka synd om henne och kurera henne med en massa gott... Men idag då jäklars.. Massa gott och massa mys är det här hemma i dag... Finns inget slut på det goda, då det ikväll vankas souvas igen.. Det är nog fan det godaste jag vet...

Har från och till haft sammandragningar i två dagar nu.... på kvällarna gör dom lite ont... Är glad att jag har det, kände ju ingenting med Filippa.. så jag tar det här som ett tecken på att kroppen iaf fattar vad den ska komma att måsta göra liksom..

Var och köpte Mikaels julklapp tidigare idag.. Hans kommentar var "Det är fan jobbigare för dig att inte få berätta vad det är än vad det är för mig att inte veta"... så sant så sant.. Jag vet inte hur jag ska kunna hålla mig från att berätta, haha.. Jag är sämst på hålla sånt.. Inte för att det är något "speciellt speciellt", utan bara för att det är en hemlis helt enkelt. Vi får ju bebis i julklapp, så vi ska inte köpa så mkt till varandra i år... Dessutom står jag själv med de julklappar som är från Filippa i år...

I dag har jag läst ett par studenters examensarbete, eller det de skrivit hittills, och opponerat på det.. I morgon vankas 70 % seminarium. Jag hoppas att att min handledare har bra kritik då, så att jag kan fortsätta skriva på mitt arbete, och bli färdig nästa vecka. Jag vet precis hur jag kommer låta när jag är färdig. Ungefär som Dora.. "Vi gjorde det, vi gjorde det, vi gjorde det, yeaaah"....

ons

Nu är det bara sitta och vänta för att se om Filippa får vattkoppor.. En på hennes avdelning fick ju det för 14 dagar sedan, och efter det har det varit tyst... I dag så möttes vi dock av informationen att det smittat vidare (brytit ut, inkubationstiden är 10-14 dagar), då två på avdelningen är hemma i dag.. Vi får vänta och se.. Det vore oerhört passande om hon kunde få det nu... Och visst, hon har grymt immunförsvar, men vattkoppor borde hon inte kunna försvara sig mot..

Sitter och rullar tummarna.. väntar på feedback från min handledare, innan dess kan jag inget göra... Vilket känns jävligt drygt, då jag vill bli klar nu. Drygt att vara beroende av någon annan, men jag måste verkligen ha konstruktiv kritik för att komma vidare nu.. så är det bara... Kan inte göra mer själv nu...

Vecka 38 (37+0) i dag... 3 veckor kvar, gud, tiden går så fort.. hjälp..!

Erika

söndagkväll

Jesus, my baby is going crazy... snacka torktumlare i magen?!

I går fick vi rå om mina älskade, älskade syskonbarn... De är så jäkla goa, och det är mysigt att få rå om dom här, i min miljö, på mina vilkor liksom... Verkligen... Vi busade, spelade spel och käkade lasagne..

I dag var vi o lämnade tillbaka barnen hos mormor, och sedan till dansskolan... Käkade kebab, och sedan inhandla lite julpyssel till Filippa (hon ska göra julklappar att ge bort till några)... Hem och tvätta, fålla och sätta upp julgardiner och städa.. Behöver jag säga att detta faktiskt kändes helt underbart med tanke på att Mikael var hemma.. Jag kunde stå o stryka gardiner samtidigt samtidigt som jag lyssnade på när Mikael och Filippa spelade fotboll i hallen..

Ikväll väntar filmmys och lite godis från hemmakväll.... Ska försöka få i mig nå middag snart bara, är inte ett dugg hungrig..

Nu, återgå till DVD-mysteriet (lång historia), men ni har fått en liten resumé iaf..

see ya!


fredagsmys

En mysig frukost med mysiga familjen var en perfekt start på en perfekt dag. Åh, jag mår så bra av att veta att jag får ha Mikael hemma nu i några veckor.

Ett besök hos barnmorskan gjorde mig glad, att höra världens finaste bebis ha världens finaste hjärtljud kan inte göra en annat än lyckligt. Att dessutom då och då få chans att träffa världens bästa mamma (läs: min) på jobbet är underbart.. Undra om hon vet om hur energistrålande hon är?

En god lunch med grillad kyckling, grönsaker och bröd med efterföljande lussekatter (som jag eg. inte tycker om speciellt mycket men bara inte kunde låta bli) var mys, speciellt då jag hade Mikael som date.

Att sova en stund (eh typ tre timmar) var en perfekt upptakt till att sedan sitta med examensarbetet.. Nu är ett första utkast inlämnat, väntar bara på domen. Kommer väl bryta ihop, haha...

Ikväll väntas köttgryta, glass och popcorn. Dock inte tillsammans. Sa jag att jag gått upp 13 kg? Nu är det dags att öka =)

Erika


vad fan hände med min namnsdag den 3e dec??

Jesus, så jag njuter av att ha Mikael hemma "på riktigt"... Just nu lägger han Filippa, och jag leker med kameran.. hur lyxigt är inte det?

Tidigare idag var vi på socialtjänsten och skrev faderskapintyg och gemensam vårdnad. Givetvis kunde jag inte vara normal, utan var tvungen att dra skämt efter skämt om huruvida han verkligen skulle skriva på papperen eller inte.. Fullkomligt normal liksom?
Sen gjorde vi några ärenden, köpte bland annat ny astmamedicin åt Filippa. Seriöst, 390 kr, räcker typ 2 månader, det känns inte okej. Speciellt inte just nu *morr*

Lunch på balder kan rekommenderas...!

Besöket hos specialistmödravården var lite nervöst.. såklart.. Men allt gick jättebra och det var inga tecken på att något liknande som med Filippa skulle hända. De kollade fostervattensmängd (helt normalt, dock mot nedre gränsen för vad som är normalt), bebisens vikt utifrån graviditetsveckor (h*n var svensson, 2800 gr) och CTG (h*n var visst ett skolboksexempel på hur det "skulle" se ut enligt läkaren). Skönt skönt, nu ska vi tillbaka om 2 veckor, då kollar de CTG igen. Jag sa att jag verkligen vill att det ska ske så "naturligt" som möjligt denna gången, och låta naturen ha sin gång i sån mån det går.. dvs, inte boka tid för igångssättning osv. Han tyckte jag hade en bra inställning, så länge inga tecken visar på att något liknande skulle hända igen. Vilket jag absolut inte tror, vad är oddsen liksom? Det enda jag är lite rädd för det är ju att det kanske är min kropp som inte fattar vad värkar är? Jag kanske kan komma "ända fram", men sen händer inget mer liksom.. Den som lever får se, och jag känner mig starkare och starkare inför förlossningen för var dag som går.

Mina foglossningar då? De är heaven. Helt seriöst. Gaaa, jag känner mig som Kajsa Bergqvist i jämförelse med hur jag hade det för några veckor sedan. Visst, det gör fortfarande ont och så då jag går längre än 100 m, men det kan jag så gärna leva med. Väldigt gärna. Så länge jag kan typ.. leva så är jag glad (vilket det kändes som att jag inte kunde göra förut).

Ikväll har vi julpyntat här hemma. Filippa är taggad=) Oh, ja just ja, hittade vääärldens perfektaste julklapp till mamma i dag, så supernöjd.. hoppas hon blir det hon med=) Det är roligt när man hittar något sådär som man verkligen, verkligen vill ge... Vilket faktiskt, helt ärligt, kan vara lite svårt runt just jul då det ligger båder ekonomisk och tidsenlig press på en... Lite onödigt jag berättar det här kanske, eftersom jag ändå inte kan berätta vad jag köpt... men anyway...


Hotellrummet i Luleå...


Kvällsfika




Bus




*kärlek*

nelly.com

Alltså... Jag börjar sakna att ta på mig snygga kläder som sitter riktigt bra.. Kunna köpa nya kläder (att köpa kläder som jag bara kommer kunna ha glädje för en månad till och dessutom ser typ gigantisk ut känns ju sådär). När jag såg den här klänningen dog jag. Jag bara dog..

Red Velvet Dress SEK 499, Rare Fashion - NELLY.COM

*glad*

Wiii, VG i CK3an... *glad*

snacka om att..

I dag kommer det inte hända mycket här på älvans väg.. Det kan jag lova..
Iaf inte förrän Mikael kommer hem, efter kl 21.
Jag ska inte göra någonting alls (ja, förutom städa då förstås), ligga i soffan och pilla mig i naveln (som typ inte existerar längre).

I morgon ska här adventpyntas, längtar till tusen.. Jag har massa jultomtar som ska upp överallt, och en superfin, gigantisk julstjärna som jag älskar.. Om jag hade "fått" hade jag även satt upp granen. Typ NU. Är, som jag skrivit förut, grymt jultaggad detta året, och snacka om att det verkligen är väntans tider här i familjen...? Till och med så taggad att det kommer här finnas gran. Första gången i mitt vuxna liv, det bara måste vara vuxenpoäng? Dock så blir det plastgran.. känns betydligt mer praktiskt då vi bor i stan, inte direkt så man kan gå ut och hugga en, och sen bara slänga ut den från balkongen efter jul.. Men plastgranarna är så fina nu för tiden så det sprollar. Jag ska ändå slänga upp så mycket skit i den så den inte kommer synas.



/Mamman


pratar

Jag skrattar ihjäl mig.. Filippa har inte sett Dora på jättelänge.. nu sitter hon och pratar med Tvn.. skriker rakt ut "-swiiiiiiifeeer"...."aah"... hur fult låter inte det?

läs...

Folk verkar vara glada att bloggen är uppe igen.. eller "folk och folk".. Med vissa kan man ju undra, hahaha..

Im a machine today.. Undra vart det kom ifrån? Jag har hunnit hur mycket som helst, och har nu skrivit 33 sidor på examensarbetet. Vilket inte är så bra. Det ska vara 30 sidor (enkelt radavstånd) och att jag skrivit 33 sidor i råmaterial betyder att jag i slutändan kommer vilja komma upp i 45 sidor. Inte bra, och inte tillåtet. Som vanligt så är inte mitt problem att kunna skriva ett stort arbete, utan snarare att begränsa mig. Men det hör ihop med resten av min personlighet så jag är väl inte så förvånad.
Jag ska skicka in råmaterialet till min handledare och sedan förbereda mig på en vecka av korrigering, revidering och strukturering... Lägga till, ta bort och ändra. Vad är väsentligt? Det är lätt att man flummar på för mycket och skriver typ "allt" som har med området att göra för man själv anser det som viktigt. Jag kommer förmodligen få kommenterat 3827 sidor där jag fått med saker som iofs är relevant, men kanske inte utifrån syftet och frågeställningarna. Det är bara be till gudarna att inte hela jävla syftet är fel liksom, då bryter jag ihop.

Som det ser ut nu så kommer jag klara det. Men det visste jag hela tiden, om man nu får vara självgod.

Det har handlats mkt på sistone. Kanske inte så bra, men jäääävligt roligt, eftersom jag typ nyss insett att jag ska ha bebis. Så det har blivit en hel del lundmyrkläder.. Går det motstå? Bebis har fått både en vit och en grå kabelstickad overall att ha i vagnen, samt body, byxor, sockar, napp och mössa från Lundmyr. Har hittills bara lånat kläder så jag klickade hem beställningarna med gott samvete.. bebbe måste ju vara extra fin (eh vad fan är det för formulering egentligen?) när han/hon kommer hem från BB.

Vinterhjul till buggan är också fixad. Och bilbarnstol.. Sweet! Nu är vi redo..

På torsdag ska vi först och skriva faderskapsintyget (om jag nu kan övertyga Mikael om att han faktiskt är pappan, haha) och sedan till specialistmödravården. Där ska de kolla vattenmängd och lite sånt, och även koppla mig till CTG. Ska sedan tillbaka 2 veckor senare för samma sak (om jag fortfarande är gravid då vill säga). Detta för att kolla upp så det inte tenderar till att bli samma sak som med Filippa.. huvva. Jag tror allt kommer se bra ut, hoppas bara på att bebisen inte väger typ fem kg redan nu.

Ja just ja, igår var jag på vårdcentralen och skulle kolla upp två fläckar på axlarna.. Såg ut som typ födelsemärken men hårda... jag har inte alls lätt för att få födelsemärken så de har oroat mig litegrann.. (läs: mycket). När jag kom dit sa det bara "chop chop" så hade min egen mor assisterat läkaren och snittat upp mig. Mamma jobbar nämligen där, så hon fick assistera.. Undra hur fan det känns egentligen? Jag skulle då inte direkt njutit av att stå o titta på och assistera när någon skar i mitt barn, blää.. Iaf, så tog han bort dom. Läkaren alltså. Läkaren tog bort märkerna. Så nu är de skickade på analys. Svaret kommer lagomt till BB, det känns ju kul(?). Tyckte han tog bort mycket, fick ju fan sy fyra stygn på varje sida..

Vilket långt inlägg det blev.. till slut ska jag bara berätta att Mikael kommer hem på onsdag. och är hemma ända tills bebisen kommer. Det känns otroligt, otroligt, skönt.. jag kan inte med ord beskriva.. Jag klarar det mesta, jag vet, men det kommer verkligen underlätta att få lite hjälp här hemma såhär i allraste slutet...

Nu ska jag hämta Fillanpillan på förskolan (läs: dagis)..

hänt...

Jag trodde aldrig att det skulle hända...

Men nu har det hänt.. en ny blogg, en förändring, en annan glädje, och lust..

28 dagar till beräknad födsel. Jag börjar inse att det är snart dags.. och ingen kan längta mer än jag, Mikael och Filippa...


RSS 2.0