avsaknad

Det har varit hysteriskt sen flytten...
Så uppdatering kommer efter påsk någon gång..

Erika

länk

Jag har inte tid att skriva..

men vill göra reklam för den här bloggen, den uppdateras verkligen ofta, kolla in...

mmm

Kom på att jag kanske ska beskriva lite angående herpesen.. Det är inget som syns utifrån, utan han har små blåsor i gommen vilket gör att han har väldans väldans ont och inte vill äta stackarn.. Det är oxå därför magen börjat om o krångla och han inte kan sova (virusinfektioner kan leda till det). Vi ska vara glada över att det har brytit ut lindrigt på honom (med Filippa var det hej-och-hå när hon fick sitt första utbrott).
Det gör det dock inte roligare för mig. Men samtidigt skönt så klart att veta vad det beror på... Det gör det lite mer lätthanterligt. Kaoset fortsätter, jihha...

amen

Tack jävla gudjävel.
Tack för att du gav Maximilian herpes och han har så ont så han inte vill äta. Tack din jävla gud.

Amen

kämparglädje


uppdatering onsdag

Det är väldans svårt att få tid att skriva här på bloggen..
Maximilian har verkligen inte varit i sitt essä (stavning?). Eller så är det just det han varit. Efter mjölkstockning började han helt plötsligt krångla som fan vid bröstet, vilket var jävligt irriterande. Hade han tagit bröstet och sen skrikit hade jag trott att han helt enkelt störde sig på att utdrivningsreflexen tog för lång tid (vilket han alltid gjort litegrann för han e så glupsk), men han ville inte ens greppa tag.. Morr... Vet inte vad det berodde på, eller om det överhuvudtaget hade något samband med stockningen, men nu är det då över iaf... Kan ha varit en sån enkel sak som att jag hade målat naglarna.. kan låta konstigt men lukten är fan stark.

Hans magont har fått nystart och han har de senaste dagarna bara krånglat och krånglat... släppt äggfisar, inte kunnat somnat, och kräkts kräk som luktar riktigt kräk (inte vanliga mjölkkräk). Intressant va? Well, det är detta som mitt liv består av nu, kräks och äggfisar, så det är det ni får läsa om helt enkelt=) I natt blev det dock en bra natt, vilket jag tackar alla jävla gudar som finns i hela himlen för. För det behövdes så jag inte skulle slå ihjäl någon.
Jag nattade Filippa (vilket tar typ 3290723 h), och la mig sedan samtidigt som Maximilian. Det här med att kunna få någon timme själv på kvällen är bara slopa när jag är själv har jag förstått nu. Han åt runt 21.30 och somnade. Jag ville gärna se färdigt desperate houswifes (den enda serien jag följer), men är så rädd om sovtimmarna så jag stängde av TVn och somnade (har tv i sovrummet). 02 vaknade han (!) och åt ca 45 (bredvid mig i sängen) och somnade om. Han sov vidare till 05 och åt ca 30 min, somnade om. Sedan vaknade vi 07.50... shit pommes frites vilken natt med andra ord.

Jag slog sedan rekord när det gäller att vara på dagis. På 40 minuter hade jag gett F frukost, ätit själv, krånglat på henne kläder, Maximilian likaså... ja, och mig själv förstås, men jag är inte så jävla noga, jag skulle lika gärna kunna gå i morgonrock typ, haha... Filippa är nämligen veckas kompis och hade förberett dockteater här hemma som vi skulle ta med till samlingen, så det blev bråttom bråttom. Så i med Maximilian i vagnen, Och Filippa på madrassen (skranan). Givetvis skulle hon sitta i banankartongen (som var en del av dockteatern) och hålla i alla grejer som skulle med. Well, det går inte beskriva hur fan vi såg ut när vi kom springandes, men det var en rolig syn. Banankartongen full med dockteatersgrejer och Filippa låg alltså på madrassen som jag drog och samtidigt sköt barnvagnen i snöstormen. Livet är härligt=)
Jag fick veta igår att hon skulle förbereda en dockteater hemma och ta med tills nästa dag, det störde mig lite.. Framförhållning hallå? De vet ju att jag är ensam med barnen, och de har vetat länge att hon skulle vara veckans kompis just i veckan...

Nu vaknade Maximilian...

snart 2 månader

När jag efter rökutvecklingen inte trodde att det kunde bli värre.. så var det just det som det blev.
Mjölkstockningen var ett faktum med nästan 40 graders feber.

Jag hade hoppats på att Maximilian skulle bli en riktig liten bebis länge. Filippa var väldigt tidig i utvecklingen så hon "växte upp" så snabbt.. Hade en sån kort spädbarnsperiod. Det verkar dock inte som att min önskan kommer gå i uppfyllelse. Maximilian är, precis som Filippa var, väldigt "med" och medveten för att vara nästan 2 månader, och han griper redan medvetet efter saker, typ i babygymmet. Hittade följande text på nätet:

Tre månader

Ditt barn kan fortfarande inte gripa saker viljemässigt, men det kan slå efter leksaker om och om igen. Koordinationen mellan hand och öga utvecklas också och bebisen visar intresse för saker genom att försöka fatta tag i dem. Vid den här åldern är ett babygym som kan placeras på golvet en bra leksak, eftersom ditt barn kan ligga på ryggen och slå efter roliga leksaker som hänger ovanför.


Maximilian är alltså snart två månader, och griper redan viljemässigt på saker. Alltifrån leksakerna i babygymet till om man håller fram handen framför honom. Med Filippa tyckte jag det var roligt att hon var så väldigt framåt och tidig i allt, men nu vill jag verkligen ha en yttepytte bebis som aaaaldrig vill växa upp=) Attikens oxå *ler*

Mikael har fått sovmorgon, sedan ska det handlas present till det femte födelsedagskalaset i följd...


kaos

På riktigt så börjar det bli en komedi.
Mitt i Maximilians starkaste stämma såhär på kvällskvisten sätter brandlarmet igår. Där ligger en plastslev och torrbubblar i en kastrull på spisen. Tjockt med rök hela undervåningen. Filippa rädd, och Maximilian arg som ett bi. Vågar mig bara ner en snabbis för att rycka ner brandvarnaren och slänga ut kastrulljävulen, eftersom jag är rädd att Maximilian ska ta skada av röken.. den var fan tjock på riktigt. Filippa har kokat en soppa till Mikael säger hon. Tanken var ju god, men det var ju inte så jävla kul.

Filippa har varit bättre i 2 dagar nu, i dag återvände det till hon till den normala argsinta hormonstinna ungknöveln. Kul? I dag tappade jag tålamodet och kastade vatten på henne.
Det var inte lika illa som det låter.

Hon tog mitt vatten jag skulle dricka. Jag gick efter och försökte få tag i det. Hon kastade det på golvet. Jag ryckte av henne flaskan o kastade på henne.. muhahah

junior vaken.

bye

striden

Jo då. Han vaknade. Suck.
Men skam den som ger sig. Jag har gungat honom i vaggan och stoppa in den där jävla tutten lika fort som han spottat ut den, i en och en halv timme. Nu har han somnat om. Förmodligen i 30 min.

Tålamod är en bra egenskap när man är själv med två barn. Jag besitter den INTE, vilket gör det hela lite komiskt.

Min popcorn-skål som jag hade poppat har då aldrig räckt så länge som ikväll, från 19.30-21.30, så det finns ju då positiva sidor av det hela oxå.

Har just sköljt ner popcornen med lite fil och puffar, nu ska jag nog krascha. Man är rädd om de timmar han sover.

Over sugarpies

fina Ulla

Here we go again.. samma sak... När klockan var strax efter sju låg båda barnen i sina sängar.. Maximilian slocknade till slut i vaggan, och Filippa ligger i sin säng.. Får se om det håller sig längre än i går. Maximilian vaknar som sagt typ heeela kvällarna och drygar sig...

I dag kom söta Ulla med Leiah förbi. Hon fick mig att le, känna mig sprudlande (vilket jag inte direkt känner mig ofta) och tacksam. Tacksam över tre fina presenter, oh yes... Thanks honey! =)

Uppdaterar om hur kvällen gick...

bye

fd

Givetvis var det inte långvarigt igår. 30 min senare vaknade Maximilian... Somnade inte om ordentligt förrän runt 23. Då hade han inte sovit längre perioder än 30 min efter halv fyra.. Bara småsovit. Han vaknade och åt 01, 04, 06. Yeah. En natt kvar, sen kommer Mikael *jobbar målinriktat*

Undra om man kan ha förlossningsdepression 4.5 år efter förlossningen? Jag tror jag har det mot Filippa, japp. Jag är säker. Alla symtom stämmer in.

/mamman

vad hände?

Just nu sitter jag mest i chock. Vad hände?
Klockan är strax över sju. Filippa ligger och lyssnar på musik, Maximilian ligger i vaggan, och allt är bortplockat och städat. Väntar på att Maximilian ska vakna... Han krånglar som tusiken på kvällarn o nätter (precis som så små barn ska göra). Han har aldrig hittills somnat i vaggan. Han somnar nästan alltid vid brösten, eller i famnen. Somnar han i famnen kvällstid och man lägger ned honom i vaggan, så vaknar han igen. Nu hux flux så vaknade han inte då jag la ner honom. Men som sagt, jag väntar bara på pipet i babyvakten.

Tänkte jag skulle uppdatera hur det går med vikten... Det går inte alls.. Jag har stannat där jag var sen Maximilian var 2 veckor. Oj vilken formulering, jag menar alltså att jag gick ner de två första veckorna efter förlossningen, och sedan inget mera. Eh, den vart också konstig. Whatever. Men jag tycker inte det är så konstigt, jag har hittills inte kunnat gå ut på några promenader ens, och ätit väldigt mkt kaloririkt fre, lör och söndag. Så fort jag kan börja promenera regelbundet kommer det nog lossa. Dessutom är det inte speciellt mkt som ska lossa. Har 2-3 kg kvar till det jag vägde vid graviditetens början, och 7 kg kvar till det jag vägde innan våren (gick upp 5 kg just innan jag vart gravid på grund av allt onyttigt under vårhelgerna i salto..







RSS 2.0