fucking fab

Lämnade barnen kl 08 i morse. kom hem till ett tomt hus som jag hade hunnit röja innan jag lämnade barnen. Hur fucking fabulous är inte det? Ni som inte lever det livet jag gör kanske inte tycker det låter som så fucking fab att stiga upp 2 h innan man ska vara på barnens skola/förskola för att man ska hinna fixa sig själv, stoppa i en maskin, plocka blöjor som ligger överallt, förberedda enas frukost, värma den andras välling, plocka upp den ena svårväckta ungen, ge henne frukosten man förberett, plocka upp den andra, ge honom vällingen, byta blöja, borsta allas tänder, plocka fram kläder som för åtminstone den ena är heeeeelt fel, förbereda skolgrejer, plocka bort frukostens kaos, brygga kaffe, stoppa i linser, bädda, and so on. Men för mig är det fucking fab då man sedan har äran att komma hem till ett tomt hem, som är i gott skick så det inte finns massa måsten.

Så vad gör jag då? Jo, då går man in i nästa fas och gör det som inte är "måsten". Det är ju de sakerna som är roliga, och som man inte kommer att ha tid med då jag börjar jobba. I dagens fall så innebar det att måla första färgen med det rosaröda i nedre delen av hallen (i LUGN OCH RO medan jag lyssnade på älskade morgonpasset). Sedan dricka en kopp kaffe som jag njöt av fastän jag hade slut mjölk. Jag slapp bälja i mig kaffet, hallå! Efter målningen stekte jag souvas till lunch och sitter nu med hårfärg i håret för att färga den extremt groteska utväxten. Allvarligt. Är inte detta lyxigt? Försöker njuta av det med tanke på att jag från och med i morgon börjar arbeta på riktigt.

Nästa vecka får vi dock se hur bra det går eftersom Mikael sticker upp och jagar på tisdag och jag kanske är utan bil. Oj, det kanske jag redan skrivit.

Såg sjunde himlen medan jag käkade lunch. Erics syster födde barn hemma hos familjen Camden. Allvarligt? Sjunde himlen brukar få mig att böla, ännu värre blev det då de födde barn. Jag vet, jag är patetisk.

Over and out.


tisdag. hela. dagen. lång.

Apropå ingenting, så hoppas jag att blogg.se snart kommer fram med en blogg-app så det är smidigt och lätt att blogga från telefonen, samt lägga upp bilder. Så ni får ha lite överseende med att bloggen är rätt fotolös just nu.

Det har varit så otroligt skönt att det varit så mkt bättre med Maximilians allergier ett tag. Vi har till och med vågat ha ägg hemma (ja, tom kokat ägg), samt låtit han äta kyckling (är man väldigt äggallergisk kan man reagera mot kyckling och kalkon då det ingår äggskal i deras föda, vilket M gjorde), och fisk och massa annat mumsigt. Däremot fick vi igår en bekräftelse på det jag hade misstänkt ett tag. Nämligen att allergin börjat bli kraftigare igen. Förmodligen just pga att vi haft ägg hemma osv, som fått "allergibägaren" att rinna över. Kortfattat så funkar det lite så att om man lyckats nolla allergin, så kan barnet tåla det de är allergiska mot i en viss mängd. Till slut rinner dock bägaren över och då är det kört. Igår åt vi kyckling till middag, och efter ett tag började jag märka utslag på kinderna. På bara några minuter kom även svullnad (vilket han aldrig haft förut), från ögonen och ner över kinderna, samt över näsan. Var lite otäckt, just svullnader vill man inte ha då det INTE är bra om luftrören sväller igen (allergisk chock). Fick prata med köket i dag och de kommer börja ha helt äggfritt på hela avdelningen,samt bara servera majskyckling till Maximilian. Majskyckling är uppfödd endast på majs. Stackars kyckling btw. Kul kosthållning?
Så från och med nu får vi hålla ner på allt sånt där igen. Han lär vara luftburet allergisk nu ett tag igen medan bägaren är full. Typiskt. Ägg är smaskens.

Anmält mig tillgänglig på vik från och med tors. Fick ett passerbjudande i dag om jobb på tors, dock endast mellan 11-15.30. Var jäkligt nära att tacka nej, med hopp om att få en heldag istället men tordes inte. Så det blir en kortdag på torsdag, ska faktiskt bli riktigt nice! Hoppas på snart få erbjudande om fredag också. Nästa vecka blir lite tjärv då Mikael åker upp för jakt på tisdag och jag blir utan bil.

Idag sover Maximilian på förskolan för första gången. Ska snart dit och hämta honom, ska bli jävligt intressant att höra om de fick honom sova på de där madrasserna. Maximilian har alltid sovit ute i vagn, i stort sett i alla väder. Jag hoppas (och tror) att det kommer gå bra, är rätt skönt att slippa dra vagn osv. Helst hade jag iofs sett att han hade kunnat sova ute i vagnen men jag förstår att de inte hinner lägga alla barnen i vagn då alla barn är småttingar. Filippa stortrivs på skolan och säger att det känns bättre och bättre för varje dag. Jätteroligt att höra, och hon verkar må otroligt mkt bättre nu än hon gjort ett tag. Vi har haft lite problem (läs:mycket) här hemma då Filippa tyckt det har varit väldigt svårt och jobbigt att ta minsta motgång och ofta reagerat med gråt och tårar. Nu är hon våran glada, goa, omtänksamma, spralliga tjej (nästan) hela tiden. Känns underbart att ha fått henne tillbaka.

Medan barnen varit borta, vilket känns helt jävla sjukt efter typ 1.8 år, har jag förberett målning med maskering och tvättning av penslar. Nu skiter jag i det där förbannade taket och målar fondväggen i morgon. NIIIIICE.

I eftermiddag väntar optikerbesök. Kul. Igen.

allvarligt?

Spelar det verkligen någon roll om barnen städat upp varje pinal då du bett dom städa sitt rum?
Är det hela världen om de får ha den där fruktansvärt fula klänningen som de vill ha på finkalaset?
Spelar det någon roll om barnen kommer hem en kvart för sent? Spelar det verkligen sån stor roll?

Spelar det någon roll om din sambo lägger nycklarna på fel ställe varenda jävla gång h*n kommer hem, så du måste flytta på dom? Är det verkligen så jobbigt för dig att flytta dom 2 meter? Spelar det någon roll egentligen, att h*n lämnar tandkrämstuben framme, det som du verkligen hatar? Spelar det verkligen någon roll att hans/hennes underkläder ligger utspritt överallt? Är det så jobbigt för dig att flytta dom till tvättkorgen? Är det verkligen något att göra en affär av? Är det hela världen att din sambo har dåliga skämt som du hatar?

Du kan faktiskt förlora en son, en dotter eller din sambo. Vad är det egentligen som är viktigt? I dag tänker jag på min vän, M, jag älskar dig och tänker på dig ofta...

kärlek till brumma...

hollywood

Syster var här med familj i helgen. Mysigt, of course! Var jättekul/mysigt att de kunde komma hem till mig, och inte tvärtom som det varit senaste tiden då vi bott i Jokkmokk, of course. Näää, det kanske inte är off course, men det har blivit så naturligt då de inte så ofta haft vägarna förbi. Jag har världens gulligaste syskonbarn, och det är så himla roligt att Filippa, Julia och Jesper är så lika i åldrar. Det skiljer bara 9 månader mellan dem.

Inskolning har börjat. "skolan" för Filippa och förskola för Maximilian. Det kommer inte bli några som helst problem för M att börja, har hälsat på i går och idag, och han lägger inte någon som helst energi på mig överhuvudtaget. Personalen är imponerad över hur mkt han pratar, of course. Of course, hallå? Det är min son. Filippa är grymt nöjd över första dagen i förskoleklass/fritids, henne är jag inte ett dugg orolig för. Jag har träffat en mamma som har barn i både Filippas och Maximilians ålder (barnen går samma klass/avdelning), ska förbi henne efter jag hämtat Filippa och kolla hur hon bor.

I går provade jag för första gången göra pannkaka till Maximilian. Har varit rätt tveksam om en pannkaka utan ägg, vete och mjölk kan gå att göra god med tanke på att det är typ det enda innehållet i en pannkaka. Plus att jag knappt kan göra en VANLIG pannkaka god. Den blev hysteriskt god (enligt min smak), i konsistensen var den snäppet vassare än de jag brukar göra i vanliga fall. Till en långpanna hade jag

Fläsk
12 dl havremjölk
9 dl Finmix
6 msk bakpulver
3 msk vaniljsocker
salt

Låt svälla ca 10 min, grädda 35-40 min 225 grader. Maximilian fick banan och persika, samt sylt till, själv åt jag med keso och banan, sweet. Ett tips.

Nu har Maximilian vaknat från sin vila, så jag ska ta upp honom ur vagnen och plocka undan här lite innan det är dags att hämta Filippa från skolan kl 15.

ja just ja, ska få göra systemutbildningen som är obligatorisk innan man börjar vicka, redan på fre, vilket innebär att jag kan börja vikariera redan då inskolningen är över, nice! Hoppas på mkt jobb, kan behövas. Speciellt då inte avloppsspolningen inte gick på hemförskringen = 4500 kr.

Förresten. Allvarligt, är inte Gunilla i svenska hollywoodfruar helt jävla blåst i huvudet? Jag dör typ. Höll dock på skratta ihjäl mig (okej överdriver lite men), då Maria gjorde en snygg översättning på "im shooting för seven rounds" till "han skjuter på sju rundor".. muahha... Jag antar att hon menade att han siktade på sju rundor? Det går inte göra annat än avguda henne, och hon förtjänar typ hajpen som är runt henne just nu. Sköna brudar tycker vi om, speciellt de som står för deras ytlighet och inte låtsas som annat.

Nä, ja just ja, plocka upp M stod ju på schemat.

Filmtips: Åsa-Nisse, welcome to knohult.
Serietips: 10 säsonger av rederiet.
Ekonomitips: Slarva inte bort en nyckel (1500 kr) eller få stopp i avloppet (4500).
Kärlekstips: Var inte så förbannat kvinnlig.
Pedagogiskt tips: överös era barn med kärlek, och berätta inte bara att ni älskar dem, utan VARFÖR ni älskar dem.

peace out.

Jag vet.

Jag vet. Det här med bilder på bloggen måste ju komma igång om jag nu ska börja om med bloggandet. Hur kul är det med en blogg utan bilder? Borde tex lägga in en bild på Maximilian utan hans söta lockar (var tvungen
klippa bort hans fina..), och Filippa med världens största glugg. Har lite dåligt med pics men här kommer några iaf.


Börjar med en bild på vår vardagsrumstapet:
.


Och en bild på underbara barnen på väg till junkön..







är något fel på uppladdningen så jag kan inte skriva mellan bilderna.. men de får tala för sig själva=)

Nu ska jag storstäda, sen kommer bäjbi hem tidigt idag, nice! Då väntar veckohandling. Intressant va?

Vad snabbt.

Allt kan förändras. Ibland kan jag tänka tillbaka på tiden då man bara hade sig själv att bry sig om. Ingenting man gjorde påverkade egentligen någon annan än sig själv. När man växer upp och blir mamma, sambo, plus alla andra roller, så påverkar det man gör så himla många andra. Givetvis ibland på ett bra sätt, men ibland även på ett dåligt. Om jag skulle känna för att inte idas stiga upp och köra frukost så innebär det att två barn blir typ svältande och supergriniga. Då man var 18 så sket alla tusan i om jag ides göra frukost eller inte. Ville jag äta middag kl 22 så var det helt okej, vem bryr sig? Idag är det en helt annan sak.

Det jag väljer att känna och fundera på påverkar även andra. Vilket gör att jag måste beräkna in de människorna i mina tankar. Vilket i sin tur genast gör det mer komplicerat. Jag kan inte bara tänka ur mitt perspektiv. Utan från så många andras. Samtidigt.

målat

Jag skojar inte. Måla är inte min grej. Måla tar lång tid. Man måste vara noggrann och ha tålamod när man målar. Man ska vara lite fin på handen när man målar. Man ska vara lugn och harmonisk när man målar (?). Ja, ni hajjar. Går kanske inte ihop med min personlighet. Det fjärde lagret målarfärg är nu uppe i taket på toaletten. Det dryga är att jag ser att det ff kommer skina igenom vilket innebär ytterligare ett lager. Snark. Kan man göra som man brukar och inte avsluta det man påbörjat? "Jag tar det sen" liksom?
Jag får se om jag ids fortsätta med hallen ikväll. där ska det målas ett till lager i tak och taklist, samt golvlisterna. Väggarna verkar vara tillräckligt grundade, så när listerna och tak torkat är det det roliga kvar, nämligen den rosaröda färgen. Det är ju DET som är kul, då det syns. Inte måla bajsvitt. Aja, det blir iofs jävligt mkt fräschare än innan. Jag längtar tills man kan börja göra finliret. mysbelysning, städbelysning, hyllor. Men det kommer sen. WAAAYY sen, för just nu är det WAAAY to lite pengar för sånt krusidull. Däremot tror jag att jag vet vad jag vill ha för hyllor där.



Två stycken såna, snett bredvid varandra, åt olika håll. Dvs, den ena med kanterna som på bilden, och den andra med kanterna neråt. Eller så lägger man ihop två stycken så blir det som "cirklar". Men de kostar 390:- st, och ska man ha fyra sammanlagt blir det genast ganska mkt pengar för några hyllor. Så två blir nog bra. De kommer göra sig fint mot marimekkotyget jag har, samt de gröna "fågelkrokarna". När man kommer in från ytterdörren ser man nämligen tyget, fåglarna, samt att jag kommer placera hyllorna nere i hallen så man åtminstone ser ena. Japp, det blir nice.

Fick ett trevlig besök på fm. Vi har haft mycket besök här i vårt lilla hus i Gammelstad, underbart! Det här besöket har det dessutom gått väldigt lång tid sen den senaste gången vi sågs, sånt är ännu mer roligt. Vi får se till att det blir tätare mellan gångerna nu när man bor nära varandra och har barn som har något gemensamt.

Nu ska jag väcka lilleman som verkar ha somnat om, sen ska jag släpa mig till Leos lekland med dom. Jag hade tänkt skriva "släpa oss" dit, men jag tror knappast att jag behöver släpa dom dit. Iaf inte Filippa.

Peace out.

undrande

Kollade just igenom statistiken för min blogg. Jag har inte kollat den på lika länge som jag haft uppehåll i skrivande. Om någon undrar över min meningsbyggnad är det för att jag lyssnar på August och Lotta på allsång på skansen samtidigt som jag försöker skriva. Dvs inte lätt. Och meningsbyggnaden kan bli påverkad. Okej, sidospår.

Det jag skulle komma fram till var att jag kan notera att det under de senaste nittio dagarna då och då varit in flera "människor" (om man nu kan kalla en dator så, men någon måste väl sitta framför datorn och jag känner mig modig att anta att detta är en människa). How come? Varför? Orka? Så jävla intressant var väl ändå inte min blogg sen jag bytte från min förra blogg till denna. Ångrar nästan lite att jag bytte. Jag avslutade ju den förra av två anledningar. Den ena kommer jag inte ihåg och den andra var för att jag kände att jag med detta avslutande den förra delen av mitt liv som kändes skönt att bli "av med". Den förra bloggen påminde mig om den. Men å andra sidan var den också känslig, självutlämnande och.. ja, jag vet inte. Dum som jag är raderade jag dessutom hela skiten utan att spara.

Nåja. Orka läsa den här bloggen? Ja, om ni nu inte känner mig såklart. Då är det jävligt värt för då vet ni ju vilken helt otroligt rolig människa jag är. Och underbar. Och har självdistans. Och är ödmjuk. Eller hur var det nu? =)

Nu väntar Paranormal activity 2. Hade ju fått tips om hur läskig den första var, men jag vart inte så jävla rädd. Okej, jag ville ha sällskap då jag skulle duscha (duschen ligger på utkanten av huset), men det var inte så att jag hade svårt att sova. Nu hoppas jag tvåan är läskigare.
Skulle egentligen måla som fan nu ikväll men jag orkar helt enkelt inte (är lite slut själsligt), så jag äter varma mackor och ser på film istället. Herregud, måla tak och väggar har jag ju hela livet på mig att göra.

Eller hur var det nu? =)

peace out.

kände ett sug..

Av någon konstig anledning har jag senaste tiden känt ett sug av att starta upp bloggen lite smått igen. Varför vet jag inte, jag läser ju inte ens andras bloggar längre. Det känns som att det är lite "ute" men den typen av forum. Man blev lite mättad.
Kanske är det just därför jag känner ett sug att börja om och skriva. För att inte andra gör det. Det är inte längre inne, och något som "alla borde göra".

Att försöka uppdatera om allt som hänt sen det senaste inlägget är omöjligt. Hur länge sedan var det inte? Alldeles för länge. Maximilian är nu 1 år och 8 månader, och börjar förskolan på måndag. Filippa har fyllt sex år och börjar förskoleklass. Ska försöka hålla mig från att skriva "vart tar tiden vägen, varför växer barnen upp så fort".

Jag tycker nämligen inte att det är så hemskt att barnen växer upp såhär snabbt. Ja isf med Filippa. Jag kan sakna den lilla, mysiga, bebis-filippan som jag hade för inte allt för länge sedan. Hon har blivit en stor, viljestark och utmanande sexåring som är hysteriskt sugen på börja skolan, sådär som bara en som inte gått skola kan vara.
Maximilian däremot är det lite tvärtom. Känner att han äntligen blivit en egen individ, utan massa ont i magen och tjorvande. Han är världens mysigaste ettåring som bara väller ur sig nya ord varje dag, både på samiska och svenska. Jag ser verkligen fram emot, för hans skull, att han ska få börja förskolan och träffa vänner.

Jag då? I mitten av september ska jag börja på vikariebanken, vilket inte alls var en självklarhet då de i stort sett slutat anställa folk där. Så jag blev jätteglad då "chefen" ville träffa mig för information. Det ska bli underbart jävla roligt att få komma ut i arbetslivet och vara annat än mamma/hemmafru/sambo/tvätterska/städerska. Även om det nu givetvis har enorma fördelar.

Mer än så här blir det inte denna gången. Men håll ut, ni kommer nog inte få vänta lika länge för nästa inlägg.

Peace out.

RSS 2.0