pics

Nu ger vi Maximilian mjölkproteinfri ersättning, och jag måste verkligen försöka amma. Men det är svårt, jag älskar ju att amma... Vi ska till barnläkaren på torsdag i Gällivare, då får vi se om han är mjölkallergiker kanske after all. Hans eksem har blommat upp igen och han kräks som en galning efter den vanliga ersättningen (han kräks oxå efter han ammat, men inte i samma mängd som då ersättning introducerades). Profylacen smakar dock satan, hoppas den mjölkfria vällingen som finns i affären är godare, den tror jag han kan äta från 6 månader.








När det gäller den stora flickan har vi enorma problem på morgonen främst. Undra om barnhem i typ Kenya tar emot barn från Sverige? Nää, nu var jag elak, men ni vet hur det är..

Nu skriker M, see ya..

kort uppdatering

Jag har tänkt försöka göra en liten uppdatering. Den kommer inte bli bra, genomtänkt eller lång. Men alltid något.

Jag har just krånglat Filippa på dagis, och Maximilian sover nere på bron. Filippa är inte rolig just nu. Jag börjar fundera på om det är något större fel typ. Börjar tappa modet, hon är så sjukt uppkäftig och gnällig. Visst, hon är även världens gladaste och spralligaste, men vad fan hjälper det när hon ger en hjärnblödning varje gång hon ska göra något som är under en viss tidsbegränsning. Det har blivit bättre en period, men är nu på väg att bli sämre igen. Vi tog bort alla kvällsbelöningar (läsning, lyssna på radio) för att se om det blev bättre, och lovade att införa det då hennes attityd förändrades. Det blev en stor förändring mot det positiva hållet, men är nu som sagt på väg att bli sämre igen.

Maximilian är bättre, thank you gooood. Jag har börjat ge tillägg på dagarna, och ammar lite då och då. Jag tror att min mjölk blev för tunn kvällstid då jag slutade med mjölprotein. Jag själv rasade nämligen i vikt, och jag tror mjölken blev tunnare som sagt. Därför ger jag nu tillägg, men ammar så länge vi båda vill. Han är dock snart 4 månader, och han börjar bli stor grabben och kan därmed behöva lite tillskott.

Snart är skotersäsongen över och man kan återgå till verkligenheten. Det är ju inte direkt så att man hunnit göra så mkt med varken lägenhet eller umgänge här, då man är i Salto tors-sön. Så det är både positivt och negativt med att säsongen snart är slut. Bilder på lägenhet kommer, I promise....

Erika

påsk


maximilian 3 månader och 1 vecka



hahaha, jag skrattar ihjäl mig åt den här bilden....

gyllene tider

Mikael har tagit Maximilian.
Jag stänger in mig i klädkammaren/datavrån och försöker att inte höra.
Maximilian skriker.
Och skriker.
Skriker lite till.

Ingen tid till.. nånting alls.

Det är lite tuffa tider på föreningsgatan.

see ya!

salto

Tiden finns inte att blogga, men jag hoppas den snart infinner sig. Sitter och ammar medan jag dörsöker uppdatera mig i bloggar. Tittar på andras bebisbilder och tänker "varför får alla andra mysiga bebisar som sover i famnen och aldrig skriker?". Vet att så kanske inte egentligen är fallet utan bara inbillning från min sida, men min kära son testar verkligen mitt tålamod på nätterna och kvällar. Han blev tusen ggr bättre efter jag slutat äta mjölkprotein. Men han verkar nu även reagera på soja och fisk. Jag ska börja leva på potatis, olja och kött.

Han är dock glad och nöjd på dagarna nu för tiden vilket känns skönt. Han kan sova 2 h i vagnen iblandm sweet... Nu är det bara kvällarna och nätterna kvar. Han skriker som en dåre direkt jag råkat få i mig mjölkprotein (eller som igår soja), slocknar runt 24 och vill sen snutta hela natten. Får se om han blir 100%ig nu när jag även utesluter sojaprotein. Känsliga unge.

Jag är tillbaga på ursprungsvikten btw.

Nu drar vi till fjälls igen, han sover som en kung i skoterpulkan så jag rymmer dit...

Mamman

RSS 2.0