omöjligt

Det är på riktigt helt omöjligt att få tid till att blogga just nu.. men jag lovar att återkomma så fort tid finnes.
Maximilian har varit jättesjuk, förmodligen RS-viruset, vilket inte var speciellt roligt då han bara var 6 veckor. Vi åkte in till barnkliniken där vi uppmanades att hålla koll på honom och andning, han fick inhalera koksaltlösning och sedan åkte vi hem. Det är väl först i dag han är någorlunda okej. Han var riktigt slemmig, hostig och jävlig.. huvva!

Filippa har blivit lite bättre, med betoning på lite.. Vilket innebär att hon "for now" slipper att säljas för högstbjudande på tradera. Hon är fortfarande helt galen emellanåt, men det är ju helt okej. Så länge hon inte glor på en och säger att hon skiter i vad man säger typ. De som inte fått uppleva henne vet inte vad jag talar om. Hon är en obstinat liten dam det där. Precis som sin mor var när hon var liten.

Jag fortsätter att skratta åt mitt liv, och hur jävla kaosartat det är emellanåt. I dag skulle jag ta med barnen på ica maxi. Jag försökte tima (svengelska) amning o allt som nu ska fixas, slängde in dem i bilen och körde ner på maxi, storhandling var på tur. Krånglade ur dom, tog några gräl med F, och gick in på maxi för att köpa en korv innan handlingen. Glömt alla kort, fick åka hem. Suck.
Nä, nu skriker Maximilian, får fortsätta historier nån annan gång

erika

fortsättning:

Ja, ni jag då äntligen kommit tillbaka till Maxi, krånglandes med en kundvagn, Maximilians babyskydd, Filippas jävla docka och en liten kundvagn till henne, så köper vi korv för att sedan börja handla. Maximilian börjar givetvis vrålskrika och ville ligga i famnen medan vi handlade, och jag höll koll på det andra vilddjuret som sprang omkring och självscannade allt i hela butiken typ. Då tyckte hon att det var ett bra tillfälle att bli kissnödig. Japp. Jaja, jag kunde inget annat göra än att skratta. Utanför toaletterna satt en höggravid kvinna. Hon tittade på mig och log. Jag log tillbaka och frågade om hon verkligen var säker på vad hon gav sig in på, muhaha.
Nu är vi iaf hemma, mätta och belåtna och jag har ett litet mission (svengelska) att få Maximilian att somna i vaggan. Han brukar ju bara tjuvsova på kvällarna, för att sedan somna för natten någon gång mellan 22-24. Men vi får se vad som händer. Han är ju snart 2 månader, så snart tänkte vi väl börja styra hans sovning lite.. på dagarna alltså.. Ha lite fasta sovtider till vardags... Vi får se..

Nu, kvällsmat...

Erika

bortskänkes

4-åring bortskänkes.

Obstinat, trotsig och katastrofal 4-åring bortskänkes pga sammanbrott hos modern.
Endast avhämtning.

Svar snarast till signatur "Jag gör vad som helst för lite lugn".

hata rubriker

Mysig stund...

Filippa ser på film och myser, jag har vikt undan tvätt och städat, Maximilian ligger och sover. Vi är alla mätta och belåtna, jag och Filippa efter soppa och klämmacka, Maximilian efter mammas gogrädde...

Natten har varit underbar.. så jäkla underbar. Han somnade 21.30, jag 22.15. Vaknade 02.30, han åt cirka 20 min och somnade om. Vaknade sedan 6.30 och åt, och somnade om en stund. Inte jag dock, eftersom Filippa hade vaknat. Tänk om vi kunde få en till sån natt? 7 h sömn sammanlagt, I´m in heaven...

Filippa fick 40 graders feber igår igen... men nu verkar den ha sjunkit, så vi hoppas på att hon är frisk i morgon så vi kan gå på stan. Jag vill ut härifråååån.. blir tokig snart... Fördelen är ju att man får rätt mkt gjort, men hallå? Kul... Går hellre på stan och shoppar upp pengar (läs Mikaels pengar, muhaha)...

Såg störtloppet i går. Jag tror fan jag håll på garva ihjäl mig åt hon som tappade balansen i inledningen till åket... muhahah, så jävla klantig.. Ba "ååh, nu är det min stora chans, peppa peppa.. jag ska vinna OS-guld, yaaah.. Nu jävlar ska jag visa dom... eh nä. Jag ramla".



Efter lite SMS-kontakt med min kära pojkvän (fick nöja mig med den sortens kontakt då jag inte ville störa honom på hans kollegiala "middag" han bjöd på framför OS-tvn i Gällivare, dvs öl och arbetskompisar=) kunde jag konstatera att det inte bara var jag som höll på garva ihjäl mig. Hon slår nästan hur pinsam jag tyckte Idol-Eriks flickvän var i idol-finalen. Då höll jag på riktigt på att skämmas ögonen ur mig, nu likaså. Fy fan vad pinsamt.
När Anja åkte trodde jag att jag fick en hjärtinfarkt. Det hade kunnat gå riktigt riktigt illa. Det var nästan värre än fallet jag gjorde i Gällivare då jag och Mikael var och åkte (läs:söp). Då drog jag världens vurpa och trodde jag hade avlidit.

Nu, mys och mer plock.

ons

Undra om jag någon gång kommer återgå till hot sexy mama (ja, jag kände mig fan rätt het i kroppen ändå)? Inte som det ser ut just nu iaf... Jag sörjer och begraver min gamla kropp ;)



Filippa hade 41 graders feber igår... Nu är hon nere på 38, skönt... Maximilians mage e bättre men genomgår nu "hej-jag-sover-oroligt-och-vaknar-varje-gång-jag-faller-in-i-djupsömn-även-på-dagen"-perioden...

Längre inlägg än så blir det inte, jobbigt att skriva med en hand=)


feber

Som att det kändes som att vi hade tillräckligt här hemma... Som vi båda kände att dagens fem timmar på förskolan var välbehövligt.. För henne eftersom hon ville träffa kompisar, för mig för jag ville hälsa på en vän i tuffa tider samt tvätta & städa.

Men icket. Morgonen bjöd på en feberyra. 40 graders feber och rosslig i halsen. Nu märks det dock inte på Filippa längre, ungefär som de andra gånger hon varit sjuk med andra ord. Det blir ju kul att roa en sådan flicka här hemma (ironi). Hon vart helt förstörd över att hon därmed missar dagens skidtävling på förskolan, men blev desto gladare då hon kom på att sjuk är likhetstecken med chips eller godis här hemma...




Natten har väl varit okej.. Han har varit vaken mycket, men har varit nöjd och glad... Så då är det ju som lugnt att vara vaken.. Han ammade 23, 01, 03.30 och 07.30. De gånger han somnar vid bröstet äter han oftare, vilket säger sig självt. Om jag oxå skulle somna då jag ätit halva lunchen, skulle även jag bli hungrig snabbt igen.


resume

Har lite svårt att få tid att blogga, ni får ha överseende med det..

Maximilians magknip har blivit bättre sen vi började med minifom och magdroppar, det tackar vi för.. tors-sön kväll vaknade han bara 2 ggr mellan 23-07, så det tackar vi för... I natt var det dock återigen en krånglig natt, självklart eftersom Mikael inte var hemma... Tappade räkningen på hur många gånger han vaknade, men jag fick sova ungefär en timme sammanlagt.. Det är ju lagomt roligt då Filippa ska sysselsättas i dag.. men det är bara gilla läget, det är ju bara en kort period ändå...

I dag väntar Leos Lekland med Filippa, Maximilian och Filippas bästisar Alexandra och Emilia... Lånar med mig barnen så filippa har någon att leka med.. Jag lär ju ha det jag gör, men flickorna kommer ha såå kul, så det är värt det..

I fredags kom min storebror och sov här till Lördag, trevligt trevligt... Lördag var Filippa först på kalas, och sedan var vi på middag hos grannarna (alexandra o Emilia).  Filippa stannade där för natten då vi gick hem... I går var alla flickor här på förmiddagen, och sen var vi och handlade... Till middag kom flickorna tillbaka igen och var här tills det var dags att gå o sova... Tjejerna Grus, det är Alexandra, Emilia och Filippa det=)

Jag tänker på min kära vän... Hela tiden... Längtar tills jag kan finnas där, kunna bidra med något, vad som helst. Kunna krama om, ge kärlek och kanske lite hopp i allt mörker. I skuggan av det fruktansvärda så kan jag se hur tacksam jag är över mitt egna kaos. För det är ett kärleksfullt kaos. Jag älskar dig, älskar dig, älskar dig... Och tänker på dig...

dress



Guuuud... tänk om jag hade råd att köpa den där klänningen till Filippa? Från designern Paule Ka.

hela namn

Kom på att jag kanske inte skrivit vad Maximilian heter?

Teodor Paulus Maximilian Lundmark...

yao.

natten

åh, vad jag fått sova i natt.. guuud... Jag somnade 22, vaknade och ammade en kortis runt 01, ammade kl 05 igen, och vaknade 07... Minifomen och magdropparna har med andra ord gjort susen! Jag har fått tillbaka min goa, glada, grabb, och även om det bara är för en dag så gör det ingenting...
Han är verkligen en solstråle av dess like. Sammanlagt har jag nog fått åtta timmar i natt. Så mycket har jag inte fått sova sen innan värkarna satte igång tror jag... (och inte fick sova på 4 dygn som en bra början på en förlossning, hmm?)

Med andra ord är jag sjukt pigg i dag. Undra om jag ska springa ett maratonlopp eller något? Har iaf börjat med att städa här hemma, medan Mikael ligger i sängen med Maximilian och Filippa ser en film.

Vägde mig i morse.. hmm, på 2 veckor har jag gått UPP i vikt?! Undra om det är normalt... =) Det gör mig ingenting egentligen, jämförelsevis med innan då han ploppade ut är jag ju typ ett biafra. Dessutom är han bara en månad, och jag har dock gått ner 12 kg (vilket försvann de första 2 veckorna). Eller jag gick ner nästan 15, men har ju gått upp de senaste 2 veckorna.. Det som är störande är inte kilona, utan att jag inte kommer i mina gamla vanliga byxor (jeans), och jag vill inte köpa nya eftersom det är så nära att jag kan ha dom. Vilket resulterar i myskläder. Men det kanske är whatever?

nu, dammsuga.

en

Tar  tillbaka det jag skrev om att han är lugn på dagen... Hej, jag heter Maximilian och skriker.
Varför får jag skrikungar? Mamma brukar säga att man får dom barn man förtjänar... Okej, jag fattar :)

Går segt att skriva med en hand.

Gud vad Mikael ska få vandra nu när han kommer hem *evil-laugh*

känslor



Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till

Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Find More lyrics at www.sweetslyrics.com
Och snart har man glömt vem man är

Och jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag tänkt såhär
Och insett att jag måste börja om
Ja jag har kämpat för en plats som passar både här och där
Men snart ska jag hitta den jag är

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya kläder
Och samlat damm på min gitarr
Men i vad jag än tar på mig känner jag mig alltför kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Ja jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort
Har jag förmågan att glömma bort

bye

Anledningen till bloggandet uteblivenhet är en skrikig Maximilian. Han tillhör den grupp bebis som på kvällstid blir som förbytt. Han blir ett monster =) Skriker och skriker, ingenting duger. Som så många andra bebis i hans "ålder" alltså. Det är bara härda sig igenom det. Som tur så är han nöjdare än tarzan på dagtid.

Men därför har jag jäkligt lite tid och ork att blogga..

Och en pik till Dan och alla andra som har svårt att förstå vad min son heter, det är inte okej att säga Max. Fy fan vad fult. Om ni nu av någon anledning syresätter er så dåligt så ni har svårt att uttala så långa ord/namn så får ni isf säga Mille (som är hans "reservsmeknamn")... aight?

Nu, dra den stora till dagis.

bye

hem...

uppdatering kommer, vi kom just hem...

RSS 2.0